Sahranjuju ga dva veka nakon što je umro

Džon Horvud je pogubljen 1821. godine nakon što je ubio svoju bivšu devojku Elizu Balsom.
Džon Horvud je pogubljen 1821. godine nakon što je ubio svoju bivšu devojku Elizu Balsom. Tada mu je bilo samo 18. godina. Horvud je bacio šljunak prema svojoj bivšoj devojci dok je prelazila potok i pogodio je u oko dok je šetala sa novim dečkom. To nije uzrokovalo ozbiljnu povredu, ali je devojka umrla nakon infekcije. Hirurg je pokušao da smanji pritisak buđenjem lobanje, ali devojka nije preživela. Nakon toga je Džono suđen zbog ubistva, a nedugo potom i pogubljen.

Horvudovo telo je korišćeno za disekciju, a njegov je skelet je držan u ormanu. Šezdesetsedmogodišnja Meri Halivel je rođaka pogubljenog Horvuda, rudara iz Hanama u Bristolu, i dobila je pravo da preuzme njegove posmrtne ostatke.

Džon je osuđen na smrt vešanjem tokom jednodnevnog suđenja u Bedministeru 11. aprila 1821. godine. Dva dana nakon toga, kazna je izvršena. Njegova rođaka Meri želi da ga nakon 189 godina pristojno sahrani.
  • Andro

    15.04.2011 07:42
    tastatura
    Kako se budi lobanja?
  • Misko

    14.04.2011 17:04
    kletva
    a ova je dobila umesto kamencica pepeljare ... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva