Toplo vreme i u oktobru

Još nije vreme za pakovanje letnje garderobe. Naime, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji se u prvih 20 dana oktobra očekuje suvo vreme sa temperaturama iznad proseka.

Kišni dani i manje zahlađenje očekuju se 3, 6. i 9. oktobra, posle čega počinje tipično miholjsko leto. Očekivane temperature tokom suvih i toplih dana, prema rečima Nedeljka Todorovića, meteorologa RHMZ, u jutarnjim satima kretaće se između 4 i 13 stepeni Celzijusa, dok će maksimalne dnevne iznositi od 19 do 25 stepeni.

"Oblačnih dana sa kišom tokom prvih 20 dana ovog meseca biće jako malo. Tokom tih dana temperatura će biti za oko tri-četiri stepena niža, što znači oko proseka za ovo doba godine. Jače padavine od oko pet do 10 litara po metru kvadratnom očekuju se u noći između petka i subote, dok će 6. i 9. oktobra padavine biti manje," kaže Todorović.

Nakon toga, već od 10. oktobra, kaže Todorović, čeka nas period stabilnog i suvog vremena u trajanju od sedam, osam dana.
"Vremenske prilike koje će uslediti tokom tih dana biće tipične za miholjsko leto, što znači da će građani moći da uživaju u lepim i sunčanim danima," kaže Todorović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti