Kako će izgledati poseta Medvedeva?

Dmitrij Medvedev stići će 20. oktobra u prepodnevnim časovima u Srbiju. Prema informacijama iz diplomatskih izvora, neće napuštati glavni grad i već iste večeri otići će iz naše zemlje. Ruski predsednik položiće venac na Groblju oslobodiocima Beograda. Posle toga, sa predsednikom Tadićem prisustvovaće svečanoj akademiji povodom 65. godišnjice oslobođenja glavnog grada u Sava centru, gde će, najverovatnije, održati govor.


Zvanične razgovore, osim sa svojim kolegom i domaćinom predsednikom Tadićem, Medvedev će u Palati Srbije imati i sa drugim predstavnicima srpskog državnog vrha - premijerom i ministrima.
Ko će biti u delegaciji gosta još nije poznato, ali kako je još ranije za "Novosti" najavio ruski ambasador u Srbiji, reč je o "impresivnom" timu i "ljudima cenjenim među Srbima".

Uobičajena je praksa da u ovakve posete sa njim polazi šef diplomatije i još nekoliko zvaničnika. Kao što je najavljeno, u ponedeljak tokom razgovora ministara Vuka Jeremića i Sergeja Lavrova u Moskvi, ovom prilikom preciziraće se rusko-srpski kreditni aranžman i potpisaće se šest sporazuma iz oblasti: kulture, naučno-tehničke saradnje, obrazovanja, bezbednosti, vazdušnog saobraćaja i parlamentarne saradnje.

Svečani ručak ili večera se tokom sličnih poseta podrazumevaju, mada se, kako plan još nije skrojen do kraja, o ovim detaljima malo zna, a iz bezbednosnih razloga neki delovi ostaju u tajnosti do poslednjeg trenutka.

Za svečanu akademiju povodom oslobođenja Beograda osnovan je Organizacioni odbor, a kako su nam preneli iz Vladine Pres službe, predsednik Odbora je ministar Vuk Jeremić. Članovi su: Mirjana Jovašević (šef kabineta premijera), Igor Jovičić (ministarstvo odbrane), Branko Lazarević (MUP), Borislav Stefanović (MSP), Aleksandar Tijanić (RTS) i Boris Miljković (režiser).

  • Uncut

    07.10.2009 12:29
    @janko
    Buuaahhahahahaha, odlican komentar!!!
  • janko

    07.10.2009 05:10
    stap i sargarepa
    jel' donosi ruski stap i sargarepu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti