Putuju da bi izbegli razgovore

Kad žele da izbegnu sagovornike iz sveta koji im se "ne dopadaju" srpski zvaničnici obično spakuju kofere i krenu u "unapred ugovorene posete", pišu "Novosti". Cinici bi rekli da će pre gas da poteče iz Srbije prema Rusiji, nego što bi Mlađan Dinkić seo za isti sto sa Rusima.

Ova "strelica" zaoštrena je i tokom posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Beogradu, koju je lider G 17 pratio sa pristojne udaljenosti, piše list.

Iako su iz njegovog kabineta uveravali da je to gostovanje utanačeno odavno, pojavile su se spekulacije da je Dinkić zapravo elegantno izbegao susret sa vladarem Kremlja. Tim pre što se šef G 17 javno usprotivio energetskom sporazumu sa Rusima, a "baćuške" mu, navodno, ni do danas nisu zaboravile to postavljanje "zapušača" u gasovod.

Mada inventivni karikaturisti prikazuju da naši pregovarači iza debelog paravana kriju delegaciju MMF-a od vicepremijera Jovana Krkobabića jer ne pristaje na smanjenje penzija, u stvarnosti je "maglu hvatao" guverner NBS Radovan Jelašić.

Tokom poslednjeg boravka svetskih finansijskih stručnjaka iz MMF-a, on je poručio da vlada nema nikavu strategiju za pregovore i otišao na odmor u Čikago. No, nije prihvatao napade da se uplašio mogućih packi "fondovaca". Pravdao se da se na sastancima nije govorilo o kursu dinara i deviznim rezervama, što je njegov fah.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.