Država gubi deo NIS-a?

Država bi mogla da izgubi deo akcija od ukupno 49 odsto u Naftnoj industriji Srbije kako bi nadoknadila gubitak koji je kompanija zabeležila u 2008. godini. Za sada sve zavisi od zahteva ruskog partnera.

Nakon što je i druga revizorska kuća "Ernst i Jang" potvrdila gubitak Naftne industrije Srbije "ne manji od osam milijardi dinara" za 2008. godinu, jedino je jasno da se u budžet Srbije neće sliti ni dinar prihoda ove kompanije. Na sva ostala pitanja i nedoumice ni vlasti ni članovi Upravnog odbora NIS sa srpske strane nisu imali odgovor.

Tako ostaje nejasno kako se od dobitka od tri milijarde stiglo do gubitka od osam milijardi, kao i ko će odgovarati za to i kada. Naime, kompanija je u martu ove godine najpre iskazala dobitak od 2,3 milijarde dinara, da bi vrlo brzo posle toga bilo saopšteno da je u 2008. godini NIS poslovao sa gubitkom.

Ruska strana je angažovala nezavisnog revizora KPMG koji je utvrdio da je ova naftna kompanija zabeležila gubitak od osam milijardi dinara. Srbija je, kao manjinski akcionar NIS-a, iskoristila svoje zakonsko pravo da angažuje novog revizora da obavi specijalno češljanje finansijskog izveštaja NIS-a za 2008. godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva