"Zemunac" zna ko je ubio Ćuruviju

Jedan od petorice odbeglih pripadnika zemunskog klana, koji je osuđen u odsustvu, može da razotkrije ubistva novinara Slavka Ćuruvije i svedoka saradnika Zorana Vukojevića Vuka, kao i pozadinu pobune Jedinica za specijalne operacije 2001. godine.
- On se otvoreno ponudio pre dva meseca i tada je poručio da je spreman da svedoči o pobuni JSO. Na osnovu njegovih saznanja taj događaj može da se kvalifikuje kao pokušaj državnog udara. Istražni organi znaju da taj zemunac zna ko je ubio Ćuruviju. On sigurno može da razotkrije i ubistvo Vukojevića. On je sada van domašaja srpskih organa, ali ukoliko svedoči o svim ovim saznanjima, biće zaštićen - kaže izvor Blica blizak istrazi.

Posle ubistva premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003, u bekstvu su Miloš Simović, Vladimir Milisavljević Budala, Ninoslav Konstantinović Nino, Milan Jurišić Jure i Sretko Kalinić Beli.

Da "zemunci" nešto znaju o ubistvu Ćuruvije bilo je jasno nakon što je Dejan Milenković Bagzi, svedok saradnik u postupku za ubistvo premijera i protiv zemunskog klana, svedočio u pretkrivičnom postupku za ubistvo vlasnika Dnevnog telegrafa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.