Zatvaraju fakultete i šalje studente na njivu

Severnokorejske vlasti odlučile su da na deset meseci zatvore sve fakultete, a studenti će umesto na predavanja, ići u fabrike i na polja da bi pomogli radnicima i seljacima da zemlju što brže izvuku iz ekonomske krize, objavio je "Dejli Telegraf".

Severnokorejske vlasti odlučile su da na deset meseci zatvore sve fakultete, a studenti će umesto na predavanja, ići u fabrike i na polja da bi pomogli radnicima i seljacima da zemlju što brže izvuku iz ekonomske krize, objavio je "Dejli Telegraf".

Pozivajući se na izvore iz Juže Koreje, britanski list navodi da će fakulteti biti zatvoreni do aprila naredne godine. Svi studenti moraju da se odazovu pozivu državnog rukovodstva, a izuzetak su samo oni koji treba da diplomiraju u narednih nekoliko meseci i strani studenti.

Analitičari veruju da je razlog za zatvaranje fakulteta strah državnog vrha da bi moglo da dođe do studentske pobune. "Državno rukovodstvo ne želi da se u Severnoj Koreji ponovi 'jasmin revolucija' iz nekih afričkih zemalja i plaši se da bi studenti mogli da organizuju pobunu protiv vlasti", rekao je profesor tokijskog univerziteta i autor više knjiga o liderima Severne Koreje Tošimicu Šigemura.

  • fIKROJ

    23.12.2011 13:18
    muka mi vise
    od ovih Analiticara - dupe uvalakasca
    globalistickim diktatorima Tošimicu i tih japanskih
    kuglicara.

    Zivela slobodna Koreja i njen radni narod/
    nastavite put kojim vas je vodio Kim
  • @Andro

    02.07.2011 08:39
    ako si ZA
    onda lepo put pod noge pa pravi drustvo studentima na poljima...
    ili jos bolje, idi DOBROVOLJNO u nase NJIVE pa radi, za 3/tri/ obroka na dan
    a o nadnici da nisi ni sanjao

    nadnica= novcana nadoknada, za 1 dan rada na njivi
  • Sorfonije

    01.07.2011 12:36
    a sta biva sa zemljoradnicima i radnicima?
    Studenti za dzabe rade umesto onih koji za to dobijaju platu. Pa onda kome treba radnik i zemljoradnik kad ima besplatnu radnu snagu, lepo ti radnici dobiju otkaz, ili budu primorani da upisu fakultet.

    Genijalno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.