Beskućnik smislio kako da postane milioner

Prosjak iz Njujorka Kris Kun smislio je kako da za pet godina dođe do milion dolara. To ne smatra prosjačenjem nego sociološkim eksperimentom.
Prosjak iz Njujorka Kris Kun smislio je kako da za pet godina dođe do milion dolara. To ne smatra prosjačenjem nego sociološkim eksperimentom.

Kris (29) odlučio je u četiri do pet godina doći do čak milion dolara. Novinarima je rekao kako planira milion ljudi da zamoli za po jedan dolar. Iako bi svako rekao da se radi o prosjačenju, Kun tvrdi da je to 'sociološki eksperiment', kojim želi prikupiti dovoljno novca kako bi kupio dom da njegove dve kćerke ne moraju da spavaju na ulici.

Njegov 'eksperiment' već je počeo, te je tako od početka jula za dolar zamolio 3.426 ljudi, a Hafington Post piše kako će tim tempom tek 2054. godine doći do milion dolara. Kun vodi beleške o svakoj osobi koja mu da dolar, pa zapiše kog je ta osoba pola i nacionalnosti. Beskućnik ujedno sve podatke objavljuje na internetskoj stranici askamilion.com, te se tako doznaje da je prvog dana za dolar zamolio 500 ljudi, od čega mu je njih 127 udovoljilo. Do sada je ukupno prikupio 1.205 dolara. (Trojka.rs)
  • VladaNS

    05.07.2011 12:19
    @BB
    Da Vas je bar malo zanimao, videli biste da je website dobio na poklon, kao i lap top i odelo... Takodje, treba znati sta znaci beskucnik, to nisu samo ljui koji zive na ulici... Evo Vam UN kriterijumi za beskucnika: - The person is assumed not to own any other property that is habitable in or on, - Their rent or mortgage are equal to or greater than 72% of their monthly income, - Their source of income to pay rent is not stable or the amount of money available for food is not stable
  • BB

    03.07.2011 16:08
    beskucnik podatke objavljuje na internet stranici, aha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.