Šibenčanin se probudio među mrtvacima na patologiji

Pacijent iz Šibenika koji je u zagrebačku kliniku "Merkur" primljen radi operacije bubrega, nakon što su lekari prethodno utvrdili da mu je srce stalo i da je potom nastupila klinička smrt, probudio se na Odseku patologije i šokiran počeo vikati.
Pacijent iz Šibenika koji je u zagrebačku kliniku "Merkur" primljen radi operacije bubrega, nakon što su lekari prethodno utvrdili da mu je srce stalo i da je potom nastupila klinička smrt, probudio se na Odseku patologije i šokiran počeo vikati. Kako piše "Slobodna dalmacija", pacijent o slučaju odbija javno govoriti zbog pravosudne bitke koju pokreće radi odštete za pretrpljene fizičke i duševne bolove.

Pre prijema u vrhunsku hrvatsku kliniku, bio je u vrlo teškom, gotovo kritičnom stanju, a operacija je trajala više sati. Satima se nije budio iz narkoze pa su lekari nakon određenog vremena konstatovali da je srce pacijenta stalo i da je nastupila klinička smrt. Zatim je prebačen na Patologiju, a s obzirom na činjenicu da je "smrt" nastupila tokom noći, porodica o tome nije obaveštena, nego se čekalo jutro.

Šibenčanin se pred jutro neočekivano probudio, osetio užasnu hladnoću, osvrnuo se oko sebe i zaprepastio s obzirom na to da su oko njega bili leševi prekriveni belim čaršavima. Počeo je vikati, zapomagati, dozivati, a kada je patolog ušao u sobu i video "uskrslog" pacijenta kako stoji i viče, gotovo je i njemu srce stalo. Pacijenta su odmah vratili na Intenzivnu negu i priključili na aparate, piše ovaj list.

I dok u zagrebačkoj klinici demantuju da se ovaj slučaj uopšte dogodio, list navodi da je pacijent imao veliku sreću. Jer, šta bi s njim bilo da je bio stavljen u jedan od frižidera na Patologiji, u kojima temperatura mora biti između četiri i osam stepeni.

  • EL

    06.07.2011 10:48
    Ovakvi slučajevi su jedini razlog zašto ne posedujem donorsku karticu i zašto tu odluku prepuštam svojima.
  • Sars

    06.07.2011 10:48
    Ima i neki film o tome kad sahrane lika i on se probudi u kovčegu, mislim da se zove "živ sahranjen" ili tako nešto... e to je crnjak!
  • budala

    06.07.2011 10:22
    gužva...
    Gore je očigledno neka gužva pa ih vraćaju nazad, pošto je skoro bila vest da se nekoj ruskinji slično dogodilo, tačnije, probudila se na svojoj sahrani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti