Izgradili pedijatriju, zaboravili da zaposle ljude

Bečka univerzitetska klinika (AKH) ovih dana je predmet podsmevanja u austrijskoj štampi, zbog izgradnje novog pedijatrijskog odeljenja u kojem je uprava zaboravila da zaposli osoblje, pa je otvaranje centra odloženo.
Bečka univerzitetska klinika (AKH) ovih dana je predmet podsmevanja u austrijskoj štampi, zbog izgradnje novog pedijatrijskog odeljenja u kojem je uprava zaboravila da zaposli osoblje, pa je otvaranje centra odloženo.

Naime, uprava AKH je dala nalog da se izgradi specijalni centar za lečenje dece, a tek kada je zgrada završena, shvaćeno je da je zaboravljeno na zapošljavanje osoblja.

Uprava AKH bavila se pre svega pitanjima koji pod će se postaviti u operacionoj sali, da li odgovaraju zavese slikama u hodnicima, ili da li su stolice u čekaonici dovoljno udobne, a potpuno je ispušteno iz vida da do otvaranje novog pedijatrijskog centra treba zaposliti osoblje koje će u njemu raditi.

Uprava bolnice potpuno je zaboravila da zaposli lekare, sestre, čistačice i drugo osoblje koje treba da se brine o odeljenju i bolesnicima. U izgradnju zgrade uloženo je najmanje 45 miliona evra, a još 25 miliona za nabavku moderne opreme.

Da nije potrošeno više miliona evra poreskih obaveznika, i da ne mora veliki broj bolesne dece da čeka na operaciju, ova priča zasigurno bi samo izazvala smeh, ukazuju mediji.

Da bi na brzinu rešili ovaj problem, i izbegli odlaganje otvaranja Pedijatirjskog centra, nadležni u AKH najpre su razmišljali o premeštaju osoblja sa drugih odeljenja.

Međutim, to nije bilo moguće zbog nedovoljnog broja osoblja u drugim odeljenjima, koja bi bila prazna. Zbog ovog gafa moralo je sada biti odloženo otvaranje Pedijatrijskog centra do daljnjeg. (Srbijanet)
  • sonja

    08.07.2011 16:27
    Bar imaju gde da ih zaposle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.