Traži se čuvar veštičije pećine

Na listi najneobičnijih poslova u Velsu sigurno se nalazi i onaj da se traži čuvar pećine Vuki rupa u kome je nekada živela veštica.  
Na listi najneobičnijih poslova u Velsu sigurno se nalazi i onaj da se traži čuvar pećine Vuki rupa u kome je nekada živela veštica.

Uslovi su da kandidat ima magične sposobnosti, ili bar da zna neki trik, mora da ima belu bradu i da se dobro snalazi sa životinjama.

Audicija je zakazana za 26. jul, a pobednika koji najviše bude podsećao na čarobnjaka Dambldora iz aktuelnog Harija Potera, izabraće stručni žiri. Godišnja zarada čuvara biće nešto više od 70.000 evra. Prošle godine pobedila je Karla Kalamiti (40), bivši trgovac nekretninama. Tada se prijavilo oko 3.000 ljudi naoružanih metlama koji su imali minut da zadive žiri.

"Prelazak sa prodaje nekretnina na ovo je sasvim prirodan potez, čini mi se. Treba vam malo magije i vračanja", rekla je tada Karla. Posao joj je bio da zabavlja posetioce koji obilaze ovo mesto, njih oko 40.000 godišnje, i da ih uči o magiji.

Ponekad je bilo toliko posla da je spavala u pećini. Prema legendi vešticu Vuki je otac Bernard pretvorio u kamen, a njega je Abot od Glastonbarija zadužio da seljane oslobodi veštičije kletve.

Pre Karle, u pećini je šest godina radila Džejn Brener, a originalna veštica Vuki živela je u pećini sa kozama i psom, pa su je optuživali da je odgovorna za loše setve i bolesti. (Blic)

  • sosa

    16.07.2011 10:29
    Kakva divna fotografija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.