Devojčica se neprestano smeje nakon operacije tumora

Za devojčicu Enu Stivens, život nakon operacije malignog tumora na mozgu postao je veselje jer se sedmogodišnjakinja se ne prestaje smejati.
Za devojčicu Enu Stivens, život nakon operacije malignog tumora na mozgu postao je veselje jer se sedmogodišnjakinja se ne prestaje smejati.

Lekari su pre operacije upozorili Enine roditelje da bi devojčica mogla imati neuobičajene nuspojave, poput tuge ili besa. Ali, Ena je posle odstranjivanja malignog tumora stalno vesela, prenose mediji.

"Kada se počne kikotati, ne može prestati. Prekrasno je čuti taj zvuk nakon svega što je prošla. Najviše se smejala u prve tri sedmice nakon operacije", rekla je mama Vana. Ona je rekla da je njen smeh bio toliko zarazan da su ona i njen suprug Doug morali da se pridruže svojoj kćerki. "U početku se stalno smejala, ali s vremenom se to smanjilo, ali njen kikot ne prestaje. Sada se smeje samo smešnim situacijama, kao kad se baka pretvara da je banana telefon", rekla je Vana.

Lekari su zadovoljni ishodom operacije. Devojčici daju 80 odsto šansi za potpuni oporavak i kažu da će kikot s vremenom nestati.

Enino konstantno kikotanje poznato je kao Pseudobulbar efekat, kod kojeg pacijenti koji su bili podvrgnuti operaciji uklanjanja tumora s mozga ne mogu kontrolisati svoje emocije.
  • 07.08.2011 14:42
    ns
    Sreca sto je dete po prirodi dobrocudno i veselo, te je aktiviran smeh

    a da je kojim slucajm neki rodjeni namcor, e to bi tada bilo strasno,

    i sami lekari su rekli koje su moguce posledice, sto znaci da je jako mnogo namcora na ovome svetu

    a i vidi se kako vode drzave sveta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti