Luk Skajvoker i Joda na kovanicama

Dart Vejder, Luk Skajvoker i Joda biće neki od junaka koji će se pridružiti kraljici Elizabeti na kovanicama države Niue.
Dart Vejder, Luk Skajvoker i Joda biće neki od junaka koji će se pridružiti kraljici Elizabeti na kovanicama države Niue.

Ova država, odnosno ostrvo u Južnom Pacifiku na svoje kovanice postaviće legendarne likove iz Ratova zvezda, ali i strogu britansku kraljicu. Iako će kovanice vredeti do dve funte, njihova prava vrednost mnogo je veća jer su izrađene od srebra.

"Nećete ih hteti trošiti jer vrede samo dva dolara, ali zapravo su puno vrednije. Nećete s njima kupovati sladolede. Ovo je prvenstveno za kolekcionare kovanica, ali i sve one entuzijaste koji obožavaju Ratove zvezda", izjavio je Kris Kirknes iz Nju Zeland Mita.

Niue je ostrvo sa samo 1.400 stanovnika, a valuta im je novozelandski dolar.

  • borislav

    12.08.2011 07:05
    Napraviti kovanice od srebra i iskljucivo njih koristiti kao novac. Pa da vidis stabilne valute, nema krize, inflacije, stampanja novca, monetarnih udara, Fed Rezervi u USA...
  • Darth Bane

    11.08.2011 16:33
    Star Wars
    Sjajno! da je ovde napravljeno,prezivecemo novu krizu! hehehe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.