VIDEO: Kako izgleda život u osam kvadrata

Neki su navikli da se bahate u stanovima preko sto kvadrata ali verovali ili ne, nekome je za pristojan život potrebno malo.  Čovek u Njujorku živi u stanu od svega osam kvadrata.
Neki su navikli da se bahate u stanovima preko sto kvadrata ali verovali ili ne, nekome je za pristojan život potrebno malo.  Čovek u Njujorku živi u stanu od svega osam kvadrata.

Nije lako preseliti se u Njujork, pronaći idealan stan koji će zadovoljiti sve vaše potrebe, a koji neće koštati mnogo. Arhitekta Luk Klark Tajler odlučio je da pusti kamere u svoj stan od osam kvadrata kako bi svetu pokazao gde i kako živi. Verovali ili ne, on svoj stan, ili bolje reći stančić, od osam kvadrata plaća 750 dolara mesečno, a smešten je u zgradi u Midtaun Menhetnu. Pre nekoliko godina Luk je živeo u stanu od 30-ak kvadrata, ali je odlučio da se preseli u još manji stan.

U stanu ima kauč koji u nekoliko poteza postaje krevet, radni sto, frižider, mikrotalasnu i ormar u kojem drži stvari. Priznaje da mu nedostaje kuvanje, ali njega se jednostavno morao odreći zbog manjka prostora. Ali, s obzirom da je vegetarijanc, snalazi se, a jede puno voća i povrća.

Život u malenom stanu mu ne predstavlja problem jer kako kaže, "vredi se žrtvovati za život u srcu Njujorka".

  • ns

    12.08.2011 13:21
    pa i nije nešto organizovao prostor, ne vidim ni wc dal' ima. pav-glu
  • 12.08.2011 13:02
    Sta os, zivi ko Bog
  • sasa

    12.08.2011 10:19
    Pa, on se u tekstu i ne spominje kao neki sirotan, koji je uz malo novca i zivotnog prostora super sebi organizovao zivot. Procitajte malo bolje: on placa izuzetno skup zakup za tako mali prostor, a sve radi toga da bi bio u elitnom centru Njujorka, na Menhetnu. Stvar prestiza, sujete i ko zna cega, a ne nemastine ili inventivanosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.