Golim grudima podržale Juliju Timošenko

Aktivistkinje ukrajinskog pokreta "Femen" izrazile su u svom prepoznatljivom stilu podršku pritvorenoj Juliji Timošenko, tako što su se obnažile ispred zgrade suda u kojoj bivša premijerka Ukrajine odgovara po optužbama za kršenje zakona.

Aktivistkinje ukrajinskog pokreta "Femen" izrazile su u svom prepoznatljivom stilu podršku pritvorenoj Juliji Timošenko, tako što su se obnažile ispred zgrade suda u kojoj bivša premijerka Ukrajine odgovara po optužbama za kršenje zakona.

Dve devojke iz "Femena" popele su se na policijsko vozilo i skinule grudnjake uzvikujući antirežimske parole i sugerišući korumpiranost u pravosuđu. Policija je brzo reagovala i primorala ih da siđu sa krova automobila, a zatim im uzela podatke i napisala prekršajnu prijavu za "huliganstvo".

Feministički pokret "Femen" osnovan je 2008. godine i od početka je prisutan u javnosti zahvaljujući pre svega činjenici da njegove članice, uglavnom studentkinje, u javnosti nastupaju obnažene. Akcije Femena najčešće su okrenute protiv takozvanog seks turizma i seksizma, a pokret će, kako su najavile njegove članice, uskoro prerasti u političku partiju i učestvovati na narednim izborima.

  • jova limanac

    17.08.2011 12:33
    Pa da onda pozovemo sve devojke na protestni skup "dojke za Kosovo"?
  • Đole proleće

    17.08.2011 07:35
    Podržavam
    Savršen način da se iskaže protest!!! Zašto da svaki protest bude ružan za gledanje i ispraćen paljevinom i razbijanjem! Ovaj način je daleko efektivniji i svakako lepši! Mislim da bi se iz primera ovih ukrajinki moglo svašta naučiti! Ovaj vid iskazivanja političke volje, recimo u Novom Sadu, bio bi veoma rado prihvaćen! Ja ne znam ima li lepših žena na svetu od novosađanki sa jačim i lepšim političkim argumentima. Hajde samo jedan protest pre zime, molim vas!!!!!
  • 17.08.2011 07:07
    Eh, da su svi huligani takvi.....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.