FOTO: Najskuplje životinje na svetu

Ozi Ozborn nedavno je platio deset hiljada dolara za svog novog kućnog ljubimca, štene jorkširskog terijera. Međutim, ova suma deluje kao sitnica naspram cena pojedinih životinja koje mogu da priušte samo oni sa najdubljim džepom.
Ozi Ozborn nedavno je platio deset hiljada dolara za svog novog kućnog ljubimca, štene jorkširskog terijera. Međutim, ova suma deluje kao sitnica naspram cena pojedinih životinja koje mogu da priušte samo oni sa najdubljim džepom.

Ašera mačka

Na listi najskupljih kućnih ljubimaca među pristupačnijima nalazi se Ašera mačka, vredna 22,950 dolara. Ova životinja nastala ukrštanjem afričkog servala, azijskog leoparda i domaće mačke, osim po svom egzotičnom poreklu specifična je i po činjenici da je hipoalergenska, te je mogu imati i oni koji ne tolerišu mačju dlaku.

Golijat Palm Kokatu

Imućni ljubitelji ptica svakako bi poželeli da kupe Golijata Palm Kokatua, vrednog 15-20 hiljada dolara, Makao papagaja ili Crnog Kokatua, koji staju između 17 i 20 hiljada. Ptice Amazona imaju unikatne šare i retko se razmnožavaju van prirodnog habitata, zbog čega su jako skupe, objašnjavaju stručnjaci.

Klonirani pas Lanselot

Edgar i Nina Oto nisu mogli da prežale smrt svog voljenog retrivera Lanselota koji je uginuo od raka. Zato su se prijavili na aukciju firme BioArts International, pobedili i dobili priliku da postanu vlasnici Lanselotovog klona po imenu Lanselot Enkor. Ali za 155,000 dolara. Osim što izgleda identično, postoji i mnogo sličnosti u karakteru, kažu presrećni vlasnici.

Deveronvejl ovan

Britanac Džimi Daglas platio je 2009. 231,000 funti za jagnje "Deveronvejl perfekšn", čime je ono proglašeno najskupljim na svetu. U pitanju je ovan savršene fizičke građe, koji može da oplodi oko 300 ovaca godišnje prirodnim i na hiljade veštačkim putem, a da pritom svaka oplodnja košta između 50 i 100 funti.

Crveni tibetanski mastif

Listu najskupljih životinja završava Big Spleš, pas rase tibetanski mastif, koji je u martu ove godine prodat u Kini za neverovatnih 10 miliona jena (oko 1,5 miliona dolara). U Kini tibetanski mastifi uživaju status svete životinje koja vlasniku navodno donosi zdravlje i bezbednost, a poslednjih godina postali su i statusni simbol.

  • xx

    18.08.2011 17:43
    kloniranje
    ovi sto su klonirali psa nisu normalni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.