VIDEO: Reditelju ugradili kameru umesto oka

Filmski reditelj Rob Spens iz Toronta koji vidi samo na jedno oko, svoje drugo oko pretvorio je minijaturnu video kameru.
Filmski reditelj Rob Spens iz Toronta koji vidi samo na jedno oko, svoje drugo oko pretvorio je minijaturnu video kameru.

Spens radi sa tvorcima nove video igrice "Deus Ex: Human Revolution" po kojoj u 2027. kiborzi hodaju ulicom. "Ako razmislite o tome sva tehnologija koristiće se na telu. To je već počelo", izjavio je Spens za "Metro".

Uređaj predstavlja minijaturnu video kameru, ima bežični transmiter i bateriju, a nalazi se u Robovom oku, obzirom da je dug 9 milimetara. Nije povezan sa mozgom, i može da prenosi sliku samo na TV uređaj.

Spens je izgubio jedno oko još kao mali, u nesreći sa oružjem, i pre pet godina morali su da ga odstrane iz očne duplje. Tada je Spens kontaktirao inžinjera Kostu Gramatisa koji mu je 2009. godine pomogao da naprave ovaj uređaj. "Nije bilo lako, ali pošto je sve kao fikcija bilo je jako zabavno praviti ga", izjavio je Spens za "Skaj Njuz".

Mala kamera širine 3,2 milimetra ima rezoluciju 328x250 piksela, a prototip očne kamere je "Tajms magazin" proglasio najboljim izumom u 2009. godini.

 

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.