Škola za grobare

Oni žele da kopaju grobove nego da rade u kancelariji, jer im je dosadno da budu obični činovnici. Reč je o budućim nemačkim grobarima koji pohađaju jedinu evropsku školu specijalizovanu za pogrebe, koja je smeštena u Mjuenštatu.
Oni žele da kopaju grobove nego da rade u kancelariji, jer im je dosadno da budu obični činovnici. Reč je o budućim nemačkim grobarima koji pohađaju jedinu evropsku školu specijalizovanu za pogrebe, koja je smeštena u Mjuenštatu. Biznis sa sahranama se oslanja na činjenicu da Evropa postaje kontinent koji ubrzano stari.

U školi, koja je smeštena u severnom delu Bavarije, nastava traje tri godine i uključuje teorijsku nastavu i praktičnu obuku. Osim učenja kako iskopati grob, polaznici uče kako da se ophode sa ožalošćenom familijom i kako pravilno da betoniraju grobnice. Oni takođe uče kako da pripremaju tela za sahranu pa čak i kako da pišu umrlice i obaveštenja o preminulim ljudima.

"Često nas kontaktiraju stranci. Nekoliko puta smo imali grupe iz Kine i Rusije koji su hteli da vide sistem učenja", objašnjava Rozina Ekert, upravnica administrativnog centra škole.
  • Đenka

    04.09.2011 09:41
    Siguran posao
    Sve može da propadne, smrt je jedini siguran posao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.