Svaki 25. šef je psihopata

Nedavno istraživanje otkriva da je ponašanje jednog ne malog broja šefova firmi identično ponašanju psihopata.

Nedavno istraživanje otkriva da je ponašanje jednog ne malog broja šefova firmi identično ponašanju psihopata.

Kako piše britanski "Dejli mejl", američki psiholozi Pol Bejbjak i Robert Her su, posmatrajući ponašanje menadžera nekoliko preduzeća, došli do uznemiravajućeg zaključka da je svaki 25. šef neka vrsta psihopate.

Bejbjak je objasnio da su na testu ti menadžeri davali iste odgovore kao i osobe sa trajnim poremećajem ličnosti. Prema mišljenju istraživača, psihopate nisu dobri šefovi jer loše utiču na zaposlene.

"To su loši menadžeri, ali izuzetno su vešti u sakrivanju svojih slabosti", navodi se u studiji.
  • Vlada

    06.09.2011 11:06
    '...22, 23, 24! To brale! Nisam ja!'
    'A jesil' brojao Milisava, znaš da su njega postavili za šefa pomorske agencije jer ima kuću u Krašićima, a pradeda mu je bio prvi oficir na 'Slavici'?'
    'U majku mu, nisam... Znači... e, jebiga.'
  • ZoranNS

    05.09.2011 13:16
    Anonimus
    Žao mi je šefe ti si ispala 25.
  • 05.09.2011 09:57
    Obrnut procenat
    Nevezeno od politike, ja sam radila u više firmi i u svakoj je atmosfera bila prilično bolesna a šefovi "operisani" od logike i normalnosti. Tuga. Pre bih rekla da je možda svaki 25. normalan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.