Žene u proseku imaju 39 pari cipela

Anketa internet-stranice MSN, koja je pokrenula stranicu Shoebox (tu će zaljubljenice u cipele razmenjivati fotografije omiljene obuće), pokazala je ono što smo već znali, da su žene lude za cipelama.
Anketa internet-stranice MSN, koja je pokrenula stranicu Shoebox (tu će zaljubljenice u cipele razmenjivati fotografije omiljene obuće), pokazala je ono što smo već znali, da su žene lude za cipelama. Ipak, istraživanje je otišlo korak dalje, pa sada raspolažemo podatkom da su pripadnice lepšeg pola spremne da, tragajući za savršenom obućom za svaku priliku, prikupe kolekciju od 39 pari!

Više od četvrtine ispitanih žena reklo je da ima više od 50 pari cipela, dok svaka deseta kupuje samo visoke potpetice. Ispitanice su bile veoma iskrene, pa su priznale i to da im je ova opsesija uništila zdravlje. Čak 86 odsto žena koje su učestvovale u anketi reklo je da su imale neku povredu zbog omiljene obuće na visoku štiklu.

Više od polovine žena spremno je da istrpi bol samo da bi dobro izgledale u cipelama, a statistika kaže i da 47 odsto kupuje barem jedan par obuće mesečno, a njih 15 odsto počasti se novim parom na svake dve nedelje.

Poznato je da je Viktorija Bekam, koja obožava visoke potpetice, platila danak toj navici, a i ova anketa je potvrdila da su cipele, naročito one sa previsokom štiklom koje naglašavaju privlačnost ženskih nogu, jedina stvar koja im istovremeno donosi mnogo radosti, ali i nanosi fizičku i finansijsku bol. Preciznije rečeno, žene se na visokim štiklama osećaju seksi i samouvereno. Otuda ne čudi što je samo četiri odsto ispitanica reklo da radije nose ravne cipele.
  • CrniVrag

    16.11.2011 18:10
    Za sad imam 16 pari. Treba stici do 39. :D
  • sanja

    09.09.2011 16:06
    Ja nemam :(
  • dizelander

    08.09.2011 20:29
    Prosecna zena u Srbiji ne promeni 39 pari cipela za ceo zivot...Tuga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.