U Nigeriji panika zbog sms poruke

Telefonski poziv vas ne može ubiti, poručile su nigerijske vlasti sunarodnicima, pošto u toj zemlji poslednjih dana cirkuliše sms poruka kojom se Nigerijci upozoravaju da će umreti ako se jave na poziv sa broja 09141.
Telefonski poziv vas ne može ubiti, poručile su nigerijske vlasti sunarodnicima, pošto u toj zemlji poslednjih dana cirkuliše sms poruka kojom se Nigerijci upozoravaju da će umreti ako se jave na poziv sa broja 09141.

Zbog panike širom zemlje, nigerijska Komisija za komunikacije izdala je saopštenje u kojem piše da je "nezamislivo da će neko umreti od telefonskog poziva". "Jedino veoma lakoverni ljudi mogu da poveruju u takvu glasinu", naveo je predstavnik za štampu te komisije Reuben Muoka.

Među sms porukama koje su ranije sejale paniku u Nigeriji bile su glasine o postavljenim bombama i o kiselim kišama tokom sezonskih peščanih oluja koje ljude spaljuju žive. Panici doprinose neobrazovanje i nepoverenje u vlast.

Poziv koji je Asošijeted pres uputio na broj 09141 nije imao fatalne posledice.
  • Srbija do Nigerije

    16.09.2011 11:19
    Da li se secate ...
    pomracenja Sunca 1999. godine. Cela Srbija je spustila roletne i zakljucala vrata.
    Smejemo se Afrikancima, a od njih se razlikujemo samo po boji koze.
    Mozda zato Nigerija nije priznala Kosovo, jer su Nigerijci i Srbi dva oka u glavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.