Belgijanac s 12 godina upisuje doktorske studije

Loren Simon (12) iz Belgije nakon završetka master studija iz kvantne fizike upisaće doktorske studije.
Otac dečaka Aleksander Simon rekao je kako će njegov sin doktorskie studije iz prirodnih nauka upisati na nemačkom istraživačkom Institutu "Maks Plank".
Nije otkrivao detalje programa, ali je naveo kako će obuhvatiti hemiju, medicinu i fiziku i da će dečak većinu vremena provoditi u laboratoriji.
Loren Simon, kojeg nazivaju Mali Ajnštajn, rođen je u gradu Ostendu, osnovnu školu je završio sa šest godina, a s devet je krenuo na studije u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina, a ovog leta je s 12 završio master studije na Univerzitetu Antverpen.
 
Loren je sarađivao s grupom naučnika s Instituta "Maks Plank" na istraživanjima o laserima koji iz uzoraka krvi otkrivaju rak. Za emisiju "Provereno" je 2019. izjavio da mu je uzor Nikola Tesla.
  • Sat

    07.11.2022 10:03
    Šeldon :D
  • Jedan u milijardu

    07.11.2022 00:05
    Svaka cast, zapitam se samo , iskreno, sta ovakvi genijalci rade kada imaju godinu dana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.