VIDEO: Američki vojnik imao 43 operacije lica

Američki vojnik Tod Nelson je u svega četiri godine prošao kroz čak 43 estetske operacije lica.

Američki vojnik Tod Nelson je u svega četiri godine prošao kroz čak 43 estetske operacije lica.

Naime, Nelson je pre pet godina jedva preživeo eksploziju autobombe koja je detonirala odmah pored njegovog terenskog vozila. Dogodilo se to svega 45 dana pre završetka njegove druge jednogodišnje službe u Avganistanu. Samo udarni talas je bio dovoljan da mu smrska lice i to pre nego što je dodatno rasečeno naletom uništenog stakla i metala. Vatra koja je usledila potom potpuno mu je spalila desnu ruku, nos, uši, kapke i kosu.

- Sećam se buđenja i kada sam se prvi put video u ogledalu. Desno oko nisam imao, a nos mi je bio toliko opečen da sam izgledao kao Skeletor - priča Nelson. Nakon četiri godine i 43 operacije, priznaje kako je tek ispunio deo svojih želja. - Želim da zatvorim kapke, da dišem kroz noz i pojedem veliki hamburger.

Dobio je prostetičko oko i uho kao i veštački desni kapak. Ipak, dok su sintetička, svinjska i ljudska koža dobro prihvatile te pokrile nedostatke na njegovom licu, Nelson još uvek čeka novi nos. Uz napredak moderne medicine doktori veruju kako će kroz 20-ak godina moći regenerisati celo lice pomoću 'kože u spreju'. Sprej će u sebi sadržavati pacijentove matične ćelije pa će pri padu na oštećeno tkivo same stvarati odgovarajući sloj.

  • 19.10.2011 11:31
    -Božidar
    "svako ko je uzeo pusku da ubije zasluzuje...."

    U sustini sam na to i ciljao, ali opet, postoje ljudi koji su prisiljeni da se brane oružjem.
    Naravno da bi bilo divno da smo svi miroljubivi.
  • Bozidar

    18.10.2011 18:15
    "Svako ko je uzeo pusku sa namerom da ubije nevino bice zasluzuje da mu se namera vrati, sa osvetom."

    ja bih ovo napisao "svako ko je uzeo pusku da ubije zasluzuje...."
  • ->Bata

    18.10.2011 13:57
    Zrtava je bilo na sve strane, pa i na okupatorskoj.Medutim to su tek pojedinci.
    Nisu ni svi lokalni koljaci i ubice kaznjeni.
    Svako ko je uzeo pusku sa namerom da ubije nevino bice zasluzuje da mu se namera vrati, sa osvetom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.