U Makedoniji zamenjene bebe - dečak i devojčica

U bolnici u makedonskom gradu Kočani, 120 kilometara jugoistočno od Skoplja, zamenjene su novorođene bebe, te je majka koja je rodila devojčicu kući odnela muško dete, i obrnuto.

U bolnici u makedonskom gradu Kočani, 120 kilometara jugoistočno od Skoplja, zamenjene su novorođene bebe, te je majka koja je rodila devojčicu kući odnela muško dete, i obrnuto.

"Kada smo došli kući iz bolnice videli smo da je beba zamenjena. Kada smo pitali sestru u bolnici gde je naša beba, ona je kazala da nam je dala bebu, ali mi smo videli i različite brojeve na pelenama", izjavio je za televiziju Kanal 5 otac zamenjene devojčice.

Druga porodica nije imala vremena da otkrije odmah zamenu, zato što je majka ležala u bolnici gde se oporavljala od carskog reza i nije stigla da raspovije bebu.

U bolnici su u trenutku zamene beba bila četiri novorođenčeta: blizanci i muško i žensko dete.

U bolnici su naveli da greška nije bila namerna.

"Nije cela bolnica kriva za ovo, sestra će biti kažnjena", kazao je rukovodilac odeljenja za akušerstvo u bolnici u Kočanima, Fonzi Jurikov.

Roditelji beba koje su zamenjene ne žive u istom gradu, tako da je muška beba otputovala 70 kilometara dalje, u mesto Pehčevo.

 

  • svetlana

    21.10.2011 06:39
    ?????
    Dvoje dece sam rodila. Ne bi mogli da mi poture tuđe dete, da stignem čak do kuće i da ne shvatim da nije moje!!!! Ne znam gde su ovi gledali! Kakvi su to likovi?!?! Ne mogu da poverujem da je čitava hrpa ljudi promašila i NIKO nije primetio zamenu! Neverovatna glupost! A šta je u pozadini svega, to je druga priča.
  • milica

    19.10.2011 19:35
    svasta
    pa ne mora majka valjda da donese dete kuci i raspovije ga/je da bi shvatila da nije njeno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva