Ko je srećni sedmomilijarditi stanovnik?

Ujedinjene nacije proglasile su danas Daniku Mej Kamačo, devojčicu rođenu dva minuta pre ponoći u Manili na Filipinima, za sedmomilijarditog stanovnika planete.

Ujedinjene nacije proglasile su danas Daniku Mej Kamačo, devojčicu rođenu dva minuta pre ponoći u Manili na Filipinima, za sedmomilijarditog stanovnika planete. Istovremeno su slično objavile Rusija i Indija pošto su se i u te dve zemlje dve bebe rodile u prvim minutima 31. oktobra.

Bebu tešku svega 2,5 kilograma rodila je dva minuta pre ponoći Kamil Dalura u bolnici Hoze Fabela u Manili i izjavila da je presrećna što njeno dete ima takvu simboliku. Nakon porođaja roditelje i bebu posetili su i zvaničnici Ujedinjenih nacija koji su im uručili tortu kao simbolični poklon i malu Daniku zvanično proglasili za sedmomilijarditog stanovnika Zemlje.

Istovremeno sa rođenjem Danike i proglašenjem Filipina da je njihova stanovnica simbolični sedmomilijarditi stanovnik planete, isto su objavile Rusija i Indija. U najzapadnijem ruskom gradu Kaljiningradu, dva minuta posle ponoći rodio se dečak težak 3,6 kilograma. Indija je titulu sedmomilijarditog stanovnika dala još neimenovanoj devojčici koju su Ajaj i Vineta iz indijske države Utar Pradeš dobili u 7.20 časova po lokalnom vremenu.

Podsetimo, šestomilijardita beba rođena je u BiH (Adnan Nević), a petomilijardita u Hrvatskoj (Matej Gaspar).

  • 19.12.2012 16:47
    a koja mu korist ko je god,smak svijeta prekosutra hahahahaha
  • Sremac

    31.10.2011 19:40
    AMERIČKE PERVERZIJE
    Dali vi zaista verujete da je Matej Gašpar/Hrvatska/-petomilijarditi i Adnan Perić/Bosna/šestomilijarditi stanovnik planete zemlje? Ja isto tako verujem da su ameri odredili još proletos da to bude na Filipinima,samo da ne bude u RUSIJI.
  • koko

    31.10.2011 11:48
    Ne razumem kako se odredjuje ko je sedmomilijarditi stanovnik zemlje, kada se svakog minuta radja na stotine, mozda i hiljade dece u celom svetu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.