Novi izumi za budućnost

Tehnologija svake godine napreduje brže nego što je iko mogao da pretpostavi, a "Blic" vam predstavlja izume koji će vam promeniti svakodnevicu. Nakon jučerašnjih pet tehničkih čuda, predstavljamo vam još šest pronalazaka koji nam pokazuju kako će izgledati budućnost.
Tehnologija svake godine napreduje brže nego što je iko mogao da pretpostavi, a "Blic" vam predstavlja izume koji će vam promeniti svakodnevicu. Nakon jučerašnjih pet tehničkih čuda, predstavljamo vam još šest pronalazaka koji nam pokazuju kako će izgledati budućnost.

Pejperfon

Nekada su se proizvođači mobilnih telefona trudili da prave što manje telefone, dok danas, u eri smartfonova i tablet računara, glavna ideja postaje pravljenje što tanjih uređaja. Tehnologija kompanije "E-Ink" omogućila je pravljenje prvog "Pejperfona" (PaperPhone), telefona tankog i savitljivog kao papir.

Vizija budućnosti kompanije 3M

Kompanija 3M predstavila je ove godine svoju viziju budućnosti, u kojoj će se naći potpuno providne gejming konzole, futuristička veš-mašina, kao i dečje društvene igre zasnovane na najsavremenijoj tehnologiji interaktivnog providnog stakla.

"Omnitouch" - ceo svet je "touchscreen"

Stručnjaci iz Majkrosofta i Univerziteta karnegi-Melon razvili su uređaj "OmniTouch", koji omogućava korišćenje "touchscreen" tehnologije na svim površinama - od ruke ili noge korisnika, do zida, stola ili knjige.



Telefon s projektorom

Nemački naučnici napravili su mobilne telefone koji mogu da projektuju interfejs na bilo koju površinu. Uređaj koji ovo omogućava trenutno je prevelik da bi stao u džep, ali očekuje se da će već sledeća generacija biti upotrebljiva na svakodnevnom nivou.

Budućnost po Majkrosoftu

Kompanija "Majkrosoft" objavila je video kojim objašnjava kako zamišlja budućnost kroz primenu svoje tehnologije. Ukratko, svaki detalj iz naše okoline biće interaktivan i kopmpjuterizovan, a postojaće i naočare sa ugrađenim rečnikom.

Savitljiva Nokija

Nokija je predstavila prototip svog savitljivog telefona, koji komande ne bira dodirivanjem displeja, već uvrtanjem celog telefona. Sličan koncpet za 2012. je najavio i Samsung.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti