Dobio otkaz zbog broja 666

Radnik u jednoj fabrici u Sjedinjenim Američkim Državama dobio je otkaz zbog toga što je odbio da nosi nalepnicu na kome je pisalo "666", iz straha da bi bio osuđen na večito prokletstvo.
Radnik u jednoj fabrici u Sjedinjenim Američkim Državama dobio je otkaz zbog toga što je odbio da nosi nalepnicu na kome je pisalo "666", iz straha da bi bio osuđen na večito prokletstvo.

Bili Hajat je zato tužio kompaniju u kojoj je radio, navodeći da je 2009. godine kažnjen nakon što je odbio da nosi nalepnicu na kojoj je pisalo da se u fabrici nije dogodio nijedan incident 666 dana.

U Bibliji je taj broj "znak zveri" i njime se opisuje apokalipsa.

Hajat je u tužbi naveo da je kao odani hrišćanin rekao menadžeru da bi nošenjem te nalepnice prekršio sopstvena uverenja, na šta mu je odgovoreno da to samo znači da su mu uverenja "smešna". Nekoliko dana kasnije bio je suspendovan, da bi nedugo potom dobio otkaz.

U fabrici Beri plastiks niko nije želeo da komentariše taj događaj.

  • Andrija Šrek

    20.11.2011 13:55
    !
    Naravno da su mu uverenja smešna. Ali je i rukovodstvo ispalo krajnje rigidno. Ako je čovek glup i sujeveran, a takav im treba na tom radnom mesto, mogli su mu ponuditi i neki drugi broj, npr. 13.
    Pre će biti da je ovo samo bio povod za otkaz, a da je pravi razlog nešto drugo. Zašto bi uopšte rukovodstvo prisiljavalo radnike da nose bilo kakva obeležja, ako to nije od značaja za proces rada?
  • Bozidar

    20.11.2011 09:17
    @Telep
    naravno. jedno je imati pravo na nesto, a drugo je kad ti to "pravo" utice na funkcionisanje u drustvu ciji si clan
    mada, posle ono "neseseco" nisam treba nista ni da odgovorim takvom liku
  • Телеп

    19.11.2011 20:11
    Људска права и аршини
    Божидаре, несерећо, информиши се мало па ћеш сазнати да верска права спадају у корпус основних људских права.
    Да ли би исто тако био на страни предузећа, нпр неког домаћег, које би дало отказ раднику, који не би прихватио да на дан државности носи мајицу са српском тробојком и натписом "Ја волим Србију"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.