Strip o Supermenu prodat za 2,16 miliona dolara

Primerak stripa u kojem se Supermen prvi put pojavljuje prodat je u sredu za 2,16 miliona dolara i tako postao najskuplji strip na svetu.
Primerak stripa u kojem se Supermen prvi put pojavljuje prodat je u sredu za 2,16 miliona dolara i tako postao najskuplji strip na svetu.

Imena prodavca i kupca nisu objavljena, ali se nagađa da je strip bio u vlasništvu glumca Nikolasa Kejdža. Objavljen je 1938. godine i tada je koštao deset centi.

Pretpostavlja se da postoji još sto primeraka, ali samo nekoliko ih je u dobrom stanju. Primerak istog stripa u martu je prodat za tada rekordnih 1,5 miliona dolara, ali taj nije bio u toliko očuvan.

Strip koji je prodat u sredu navodno je ukraden 2000. godine i pretpostavljalo se da je izgubljen sve dok nije pronađen u jednom skladištu u aprilu ove godine.

Kejdž je kupio 1997. godine svoj primerak za 150.000 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.