Polovina britanskih policajaca debelo

Britanski policajci moraće da idu na redovne testove fizičke spremnosti od kojih će im zavisiti i zarada, piše u četvrtak u izveštaju koji je zatražila vlada zato što polovina londonskih policajaca ima višak kilograma.
Britanski policajci moraće da idu na redovne testove fizičke spremnosti od kojih će im zavisiti i zarada, piše u četvrtak u izveštaju koji je zatražila vlada zato što polovina londonskih policajaca ima višak kilograma.

"Javnost bi bila iznenađena da zna da nakon što prođu test fizičke izdržljivosti prilikom stupanja (na posao), policajci, osim pripadnika oružanih jedinica, ne bivaju podvrgnuti nikakvom testu tokom 25-30 godina karijere", objasnio je autor izveštaja, advokat Tom Vinzor.

Više od polovine londonskih policajaca, njih 52 odsto, ima višak kilograma, a svaki peti policajac, odnosno 22 odsto, je debeo, piše u tom dokumentu.

Predloženo je zato da od septembra 2013. godine policajci idu na test koji se sastoji od trčanja minimalnom brzinom od 8,8 kilometara na čas. Oni koji tri puta uzastopno ne uspeju u tome, biće kažnjeni disciplinski, ali i smanjenjem plate, precizirao je Vinzor.

  • Pantaamon

    16.03.2012 08:20
    Srpski policajci?
    Da li ste uradili analizu srpskih policajaca? Taj procenat bi možda i veće. Samo nemoj te da proveravate stepen intelegencije. To je isto problem. A o moralnim nacelima ih ne pitajte, tek to neznaju. :-(
  • mrva

    15.03.2012 21:39
    potvrdjujem da su englezi odvratni! i ne samo panduri vec veliki deo populacije.

    ako im je uslov da trce 8,8 km/h, onda i invalidi mogu slobodno u pljacku, nece ih uhvatiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.