Zbog fotografija sa Fejsbuka možete ostati bez posla

Jedan od pet šefova odbiće vašu prijavu za posao nakon što vam proveri profil na nekoj od društvenih mreža.
Jedan od pet šefova odbiće vašu prijavu za posao nakon što vam proveri profil na nekoj od društvenih mreža.

Sledeći put kada planirate da postavite fotografije sa sinoćnog izlaska na Facebook, ili se žalite na loš dan na Twitteru, imajte na umu da time možda reskirate svoju karijeru.

Svaki peti poslodavac priznao je kako je odbio molbu za posao zbog objavljenih postova na društvenim mrežama. Gotovo 40 odsto kompanija traži profile potencijalnih radnika na društvenim stranicama, ali ovo je prvi jasan dokaz da su kandidati za posao na temelju svojih profila odbijeni.

Profesorka Ešli Pejn bila je prisiljena da podnese ostavku nakon što su u školi u Džordžiji otkrili fotografije s Facebooka na kojima se opija. Službeniku Adrianu Smitu smanjili su platu nakon što je na jednoj stranici komentarisao da je traženje jednakosti gej brakova s heteroseksualnim preterivanje.

Istraživanje je pokazalo da kompanije najviše od društvenih mreža koriste LinkedIn, Twitter, Facebook i YouTube.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti