Na prodaju leteći automobil

Prvi leteći automobil, napravljen 1954. godine, po imenu Aerocar, je sada na prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama za malo manje od milion evra.
Prvi leteći automobil, napravljen 1954. godine, po imenu Aerocar, je sada na prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama za malo manje od milion evra.

Iz kompanije "Courtesy Aircarft" iz Ilinoisa tvrde da će prodaja proteći dobro i da veruju da još uvek ima kolekcionara koji bi izdvojili sumu za takav automobil.

Čelnici kompanije tvrde da je potrebno nekoliko tehničkih pregleda, jer je poslednji izvršen pre 14 godina, ali oni smatraju da bi se automobil opet mogao pokrenuti, iako dugo nije bio u vazduhu.

U prvi leteći avion mogu stati dve osobe, mašina ima 150 konjskih snaga i može razviti brzinu do 170 kilometara na sat.

Kompanija "Terrafugia" iz Masačusetsa razvija novi leteći automobil, koji će na tržište izaći krajem godine. Čelnici kompanije "Terrafugia" su objavili da će na Međunarodnom autosajmu u Njujorku prikazati leteći automobil koji će moći da leti 500 kilometara na sat, prenosi britanski portal Metro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.