VIDEO: Večeras obratite pažnju na nebo

Ukoliko budete imali malo slobodnog vremena večeras, obratite pažnju na prekrasan prizor na nebu koji će prirediti Mesec, Jupiter i Venera.
Ukoliko budete imali malo slobodnog vremena večeras, obratite pažnju na prekrasan prizor na nebu koji će prirediti Mesec, Jupiter i Venera.

Večeras oko 19:30 časova Venera i Jupiter će se približiti Mesecu zbog čega ćemo moći da uživamo u pravom nebeskom spektaklu.

"Ovo će biti najbolje poravnanje Jupitera i Venere, kojem nakon danas nećemo svedočiti još godinama", izjavili su u NASA-i, dodavši kako ovo nije nikakva neobična pojava, ali će zato na večernjem nebu ostaviti prekrasan prizor.

NASA će aktivirati web chat na kojem će svi moći da razgovaraju o ovoj pojavi za vreme njenog trajanja, a u razgovoru će učestvovati i naučnici iz NASA-inog centra, prenosi Space.com.

Osim rasprave o ovoj astronomskoj pojavi, NASA će uživo prenositi celokupan događaj.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.