VIDEO: Nakit od živih buba

Najnoviji modni trend u Meksiku, kada je u pitanju nakit, su bube prekrivene šarenim kamenčićima, koje se nose kao živa umetnost.
Najnoviji modni trend u Meksiku, kada je u pitanju nakit, su bube prekrivene šarenim kamenčićima, koje se nose kao živa umetnost.

Majanske žene su nosile bube kao nakit vekovima, ali od 80-ih, lepljenje kamenčića na bube je postala prava pomama. Za bube se zakači i mala zihernadla, koja im ne dozvoljava da odu predaleko.

Iako je popularna, ova preksa nije bez kontraverze. Neki aktivisti za prava životinja smatraju da bi to trebalo zabraniti. Ipak bube, imaju bar neku zaštitu: mogu da se nose u Meksiku, ali ako neki turista proba da ih iznese iz zemlje, biće kažnjen.

  • btsh

    31.03.2012 09:43
    @dragana
    pa pogledaj snimak koleginice... vec su se bunili... :)
  • Dragana

    30.03.2012 22:14
    Hm!
    Čudi me da se neko društvo za zaštitu buba ne buni :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.