Šabac: Roda u gipsu

Maloj Šapčanki, igrom slučaja, roda je postala kućni ljubimac, i to sa nogom u gipsu.

Maloj Šapčanki, igrom slučaja, roda je postala kućni ljubimac, i to sa nogom u gipsu.

Četvorogodišnjoj Vanji Jevtić ispunila se želja da pticu iz slikovnice ima u svom domu, ali joj je, kaže, žao što je rodu našla pregaženu na putu u blizini vikendice na Savi. "Kad smo deda i ja šetali našli smo je da leži i onda smo joj uvili nogu", kaže Vanja.

Povređenu rodu zbrinuo je veterinar, stavljen joj je gips, dobila je injekciju i vitamine, i kao prava atrakcija, mnogo prijatelja iz komšiluka. "Hranimo je džigericom, jer nemamo žaba", kaže Živka Jevtić. "Pošto ne smem da hvatam žabe, kupićemo joj i girice."

U domu Jevtića roda sada ima humane uslove za propisano bolovanje od tri nedelje. "Ako nešto voliš, moraš se nečega i odreći. Najteže je za hranu. Biće kod nas, najbolje bi bilo da ozdravi, da može da leti, pa i neka ode", kaže Lazar Jevtić.

  • Branko

    30.04.2012 13:17
    mama
    Kako li je ptici medj' ljudima. Mora da je uplasena.
    Nadam se da ce ozdraviti. Sto pre letom u slobodu. Mozda je tamo negde cekaju mladi :(
  • Rodac

    30.04.2012 10:51
    Aj poleti sad betmene :D
  • aca pantic sabac

    29.04.2012 18:18
    bas lepo
    lepo je imati dobre i plemenite komsije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.