Propis: Dozvoljene samo dve muve u wc-u

U javnim toaletima u Pekingu ne sme biti više od dve muve, propisuju nove norme koje su proglasale vlasti koje brinu o slici grada, izvestila je lokalna štampa.
U javnim toaletima u Pekingu ne sme biti više od dve muve, propisuju nove norme koje su proglasale vlasti koje brinu o slici grada, izvestila je lokalna štampa.

Direktiva opštinskog komiteta se primenjuje u toaletima u javnim parkovima, na stanicama, aerodromima, bolnicama, trgovačkim centrima i supermarketima, pišu Pekinške novosti.

Među ostalim normama koje je usvojio komitet, podovi u taoletu ne smeju biti mokri, kante za otpatke ne smeju biti prepune.

Razbacano smeće mora biit odneseno u roku od najviše pola sata. Mali kvarovi na sanitarnim instalacijama treba da budu popravljeni u roku od pola sata, a veći u roku od 12 sati.

Peking je već ranije pokrenuo nekoliko kampanja za poboljšanje higijene u javnim taoletima, naročito pre Olimpijskih igara 2008. godine.

  • Begečka nana

    28.05.2012 07:58
    Ne zalazim u naše javne WC-ove, pa ne znam ni koliko ih ima ni kakvi su, ali znam za WC na Štrandu da ne sme biti manje od 2 muve, ne sme raditi više od jedne slavine i 2 vodokotlića. Ne sme se zatvarati ni jedna "brava" na vratima WC-a, i naravno, ne sme se postavljati spun ili wc pair, ni čisiti ili prazniti kante više od jedanputa dnevno. Živeli vi nama još 100 godina takvi kakvi ste!
  • Harley

    27.05.2012 21:55
    Cekanje u redu
    Propratna fotografija je super!
    Poslednji muvak sa leve strane baca peglu. :)))
  • 24.05.2012 21:36
    @Mobutu
    Desetak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.