Zaposleni moraju da dolaze u šorcu na posao

Gradska uprava Seula pozvala je svoje radnike da tokom leta nose kratke pantalone u kancelarijama kako bi uštedela na klimatizaciji kojom se troši puno električne energije.
Gradska uprava Seula pozvala je svoje radnike da tokom leta nose kratke pantalone u kancelarijama kako bi uštedela na klimatizaciji kojom se troši puno električne energije.

Četvrtu godinu zaredom vlasti pokušavaju da uvere zaposlene da ostave odela i kravate kada nemaju poslovni sastanak van uprave, a sada ih prvi put pozivaju da dolaze u kratkim pantalonama.

Tokom leta temperatura u državnim prostorijama ne bi trebalo da bude niža od 28 stepeni celzijusa ili 26 u privatnim preduzećima, trgovinama i restoranima.

I leti i zimi Južna Koreja se suočava sa nestašicama električne energije nakon niza godina premalih ulaganja i subvencioniranih tarifa koje su potrošače učinile neodgovornima, drže stručnjaci.

  • Jovan2

    06.06.2012 07:10
    Neko i normalan na ovom svetu.
    Kod nas ne mozes ni na salter otici u sorcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.