Pingvini - perverzni seksualni napasnici

Opis neobičnog seksualnog ponašanja pingvina koji je zabeležio jedan polarni istraživač pre 100 godina postao je konačno dostupan javnosti.

Opis neobičnog seksualnog ponašanja pingvina koji je zabeležio jedan polarni istraživač pre 100 godina postao je konačno dostupan javnosti.

Ono što je dr Džordž Marej Levik smatrao razvratnim ponašanjem bilo je tada toliko šokantno da su svi detalji bili izbrisani iz zvaničnih izveštaja misije, a biolog je svoja opažanja beležio na starogrčkom umesto na engleskom..

On je bio šokiran onim što je opisao kao "izopačeno" seksualno ponašanje mužjaka koje naziva "huliganima" zbog seksualnog nasrtaja na mladunce, mužjake i uginule ženke.

Danas, međutim, naučnici razumeju biološke razloge koji nagone pingvine na takvo ponašanje

Levik, pasionirani biolog, bio je u polarnoj misiji kapetana Roberta Falkona Skota. Pridružio se kao lekar nesretnoj ekspediciji Tera Nova koju je na Južni pol 1910. poveo čuveni britanski istraživač, kapetan Skot. Levik je jedan od prvih naučnika koji su izučavali pingvine i prvi koji je posmatrao koloniju ovih ptica tokom cele sezone parenja.

Zapisao je mnoštvo detalja o životu adelijskih pingvina, vrste pingvina srednje veličine koja nastanjuje obale Antarktika i obližnja ostrva. Pojedini njihovi rituali parenja ovih ptica su, međutim, bili previše za Edvadijanski senzibilitet britanskog lekara.

Po povratku u Veliku Britaniju, Levik je bezuspešno pokušao da objavi svoje beleške pod naslovom "Prirodnjačka istorija adeljskih pingvina".

Bilo je to previše šokantno za ono vreme, objašnjava Daglas Rasel sa Prirodnjačkog muzeja u Londonu koji je objavio Levikove zapise.

"Akademski svet post-Edvardijanskog doba nije smogao snage da objavi njegov neverovatni, grafički izveštaj o seksualnom ponašanju adeljskih pingvina", rekao je Rasel u izjavi za BBC, dodajući da naučna javnost u to vreme nije raspolagala znanjem kojim se danas objašnjava ono što Levik u svom izveštaju naziva nekrofilijom.

"Ponašanje pingvina se ni u kom slučaju ne može porediti sa nekrofilijom ljudi. Mužjaci zapravo reaguju na položaj mrtvih ženki koji se ne razlikuje od položaja koje zauzimaju žive ženke prilikom parenja", kazao je on.

  • 11.06.2012 12:55
    Ijaoooj, odmah poslati navijacku i kriticku, elitnu ekspediciju iz Srbije da zabrani taj neprirodni i iritirajuci blud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.