Kosilica za travu koja sama kosi

Japanska kompanija Honda počeće proizvodnju kosilice s novom visokorazvijenom robotizovanom tehnologijom koja omogućava samostalno rukovođenje svim operacijama i košenje trave bez potrebe da mašinom upravlja čovek.
Japanska kompanija Honda počeće proizvodnju kosilice s novom visokorazvijenom robotizovanom tehnologijom koja omogućava samostalno rukovođenje svim operacijama i košenje trave bez potrebe da mašinom upravlja čovek.

Na novoj Hondinoj kosilici sečiva su podešena na dužinu trave od tri milimetara. Kosilica je takođe "inteligentna", tako da je programirana da ne lomi cveće u saksijama, može samostalno da se puni i neće nepredviđeno negde zalutati.

Nova kosilica "miimo" biće u prodaji po ceni od 2.100 evra, a u japanskoj kompaniji kažu da će se proizvoditi 4.000 takvih kosilica godišnje.

Honda je inače često kritikovana zbog proizvodnje nepraktičnih mašina koje ničemu ne služe, poput robota "asimo", koji može da hoda i govori ali nema nikakvu primenu.

  • kosach

    22.08.2012 06:28
    ima to odavno
    Gardena koja je poznata po opremi za odzavanje vrtova takodje ima slicnu kosacicu na baterije koja sam kosi.
    Nije ovo nista novo, ali su japanci sigurno to doveli do savrsenstva. Ne sumnjam. Zato je i cena takva.
  • 22.08.2012 06:18
    kollikojaznam
    malo je neobicno da Hondu kritikuju zbog razvoja Asimo robota. Jeste da sam Asimo nema prakticnu primenu ali i on nije za to ni razvijan. Ideja sa Asimom je da se ispita kuda razvoj humanoidnih robota moze da ide. Inace jedva cekam da vidim ovo na delu
  • Kosac

    21.08.2012 21:01
    Kud bas sad
    Sad ste nasli da objavite ovu novotariju kad sindikalni lider iz Zelenila sprema svoje kosce na strajk.
    Niste objavili ima li kakav robot koji moze da zameni sve one silne sokirane i rastimovane robote po kancelarijama u Zelenilu medju kojima se svakako nalazi i pomenuti lider.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.