FOTO: Teraju Robinzona sa njegovog pustog ostrva

Bivši biznismen se u potpunosti prilagodio životu na pustom ostrvu, ali vlada njegove zemlje želi da ga izbaci odatle.
Bivši biznismen se u potpunosti prilagodio životu na pustom ostrvu, ali vlada njegove zemlje želi da ga izbaci odatle.

Za Dejvida Glašina kažu da je stvarni Robinson Kruso, a na ostrvo se doselio 1993. godine kada je kao bivši biznismen izgubio nekoliko miliona eura na berzi.

Australijanac se tada povukao u osamu i odlučio da mu novi život mnogo više odgovara.

Ali, australijska vlada sada želi da ga prisilno iseli, jer nije uspeo da sagradi ništa na ostrvu, što je bio uslov koji mu je postavljen da bi dobio pristup.

Vrhovni sud je presudio da se zemlja mora vratiti i da Glašin na ostrvu boravi nezakonito.

"Ova presuda je užasna", rekao je on.

Godine života u samoći naučile su ga da je sam sebi dovoljan. Da bi se prehranio uzgaja povrće, a pravi čak i vlastito pivo.

"Brzo se naučite da preživite u divljini. Ovo mesto je prelepo i ja sam sretćan što sam ovde", kaže Dejvid i dodaje da je počeo da ceni prave stvari kao što su poverenje, iskrenost i poštenje.

U početku je sa njim bila i njegova devojka, ali mogla da se navikne na život u samoći. On je posle toga pokušao da nađe ženu preko onlajn servisa, ali nije imao sreće.

Povremeno ga posećuju vlasnici jahti i farmeri, a činjenica da je kilometrima daleko od civilizacije nije mu prepreka da i dalje povremeno trguje na berzama.

Ostrvo je pre 20 godina iznajmio za 15.000 eura godišnje najamnine, a on i njegov partner su trebali da izgrade turističko naselje što nisu nikada uradili.

  • 28.08.2012 12:52
    E.... kakva lepota od zivota,
    i ja bih tako zivela, al ne lezi vraze,
    nemam novca ni do Barselone da odem

    a drzave, svaka vlast svih drzava je ista, ako covek ne unisti sto je priroda stvorila, e tog treba kazniti

    E sada malo je dezinformisao vlast, sa izgradnjom objekata, ali je placao dogovorenu rentu...
    shvatio covek da mu je bolji novi nacin zivota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.