Izbori u Beočinu odloženi za narednu subotu, čeka se odluka suda o žalbi socijalista

Izbori za Skupštinu Opštine Beočin, na biračkom mestu broj 4, koje se nalazi u OŠ "Jovan Grčić Milenko", ranije najavljeni za danas, odloženi su za narednu subotu.
Izbori u Beočinu odloženi za narednu subotu, čeka se odluka suda o žalbi socijalista
Foto: 021.rs
Ovo je za 021 potvrdila predsednica Opštinske izborne komisije Jelena Drobnjak. Informacija o odlaganju glasanja javno nije objavljena.
 
Opštinska izborna komisija je donela rešenje u kojem se navodi da se izbori održavaju 11. jula, a pravo glasa na biračkom mestu broj 4 imaće 1.503 glasača iz Beočina.
 
Prvobitno, odluka o ponavljanju izbora doneta je na osnovu prigovora na rezultate predsednika opštine i zastupnika liste Srpske napredne stranke Mitra Milinkovića. Kako je Upravni sud uvažio njegov prigovor, u kojem traži ponavljanje izbora, Opštinska izbora komisija je donela rešenje kojim se izbori na biračkom mestu broj 4 ponavljaju u nedelju, 5. jula.
 
Međutim, Socijalistička partija Srbije je odlučila da podnese žalbu na rešenje kojim je naloženo ponavljanje izbora. Kako je OIK odbila žalbu socijalista, čitav slučaj je završio na Upravnom sudu.
 
Odluke iz suda još uvek nema, zbog čega nisu ispunjeni zakonski uslovi da zakazani ponovljeni izbori budu i održani. Iz tog razloga, Opštinska izborna komisija je donela rešenje kojim su izbori zakazani za narednu subotu, 11. jul.
 
Kako je poslednjih nedelja jedini kontinuitet u Beočinu neizvesnost, tako je i održavanje samih ponovljenih izbora neizvesno. Ukoliko sud odbaci žalbu SPS-a kao neosnovanu, izbori će se održati 11. jula, ali, ukoliko žalba bude prihvaćena, ponavljanja izbora na biračkom mestu broj 4 neće ni biti.
 
Situacija je u Beočinu vrlo tesna otkako je više glasova od Srpske napredne stranke na lokalu uzela Socijalistička partija Srbije. Članovi i kandidati SPS ukazali su nedavno da je vrši ogroman pritisak na članove opštinske izborne komisije, a koje sprovode upravo članovi SNS, ugroženi ogromnom mogučnošću da će izgubiti lokalnu vlast u ovoj opštini.
 
Sami izbori su protekli u atmosferi nasilja i straha, nedavno je izjavio član opštinske izborne komisije iz reda socijalista Sekula Petrović i naveo primere ove teze.
 
"Sa sednica OIK izlazili smo iz zgrade Skupštine gde nas je čekalo po 30, 50 ljudi. Tu se u pojedinim momentima pretilo nekim Andrejem, a ja poznajem samo jednog Andreja. Bilo je na biračkim mestima ljudi koje po prvi put vidimo u našoj sredini, koji su primenjivali fizičku silu prema biračima, bilo je sprečavanja izlaska na biračko mesto", rekao je on i dodao da su zvali policiju, ali da su policijsku pratnju dobili samo u slučaju prenošenja glasačkih listića.
 
Priču na koju ukazuju članovi SPS, koji su osvojili najviše glasova u Beočinu, čitajte OVDE.
  • Stanija

    07.07.2020 09:08
    "Dzaba su krecili"
    Upravni sud je 06.07.2020. godine doneo presudu "III-7 Уж. 2855/20".
    Neko ce u zatvor?
  • Stop

    06.07.2020 20:24
    Dosta lazima, skrivanja iza kojekakvih letaka, pljuvanja po ljudima koji godinama rade u ovoj opstini, lece nasu decu, nas, zaposljavaju radnike, dokle mislite da idete? Jednom mora doci kraj, neka pokusa neko novi kada vi niste nista uradili, jednostavno odlazite! Napred promene, napred Sps!
  • Sikter

    06.07.2020 08:39
    bando !
    Pokradeni izbori na pravdi Boga! U subotu ce Beocin jasno reci NE primitivizmu i bahatosti. Do pobede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.