Ćakula je naša furka

Horkestar je svojim delovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u.
Horkestar je svojim delovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u.

No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99. izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Prvo nam je, iz razumljivih razloga, otkazala dolazak Mia David, iako ni jednog trenutka nije potvrdila da će doći, a zatim se zbog zdravstvenih problema nije pojavila ni skiperka Horkestra / Marija. Sve je na svoja nejaka pleća preuzela Ružica, a u tome je bila i više nego uspešna. Ali, bile njih dve, bilo ih sedmero, petnaestoro ili tridesetoro Horkestar peva u jedan glas. Istorija Horkestra, kontekst, budućnost... Sve to se može čuti u ovom izdanju KUPEK-a.

Šta se krilo iza nenastupanja na proslavi 50 godina Doma omladine i 70 godina od oslobođenja Beograda, kako na Horkestar deluju diletanti u institucijama koji odlučuju o tome šta je dobro, a šta ne za kulturu, otkud toliki broj horova na prostoru bivše nam države, kako biraju pesme koje će uglazbiti, da li su u  Horkestru svi jednaki ili su oni koji imaju ipak neku školu kod njih jednakiji od drugih...You name it, Ružica has it.

Poslušali smo i Miu David, nesuđenu gošću, koju smo zatekli na zatvaranju Oktobarskog salona, poslednjeg u kom je i sama sudelovala. Ovo je, inače prvi KUPEK koji je rađen namenski i za "strano tržište". Od Beograda do Splita, u ovom slučaju, ima pet dana. A taj peti dan, odnosno u nedelju od 16 h, dakle tek nakon što provarite Acu Stankovića, na www.klfm.org vam sledi KUPEK.

Stoga smo ovaj KUPEK nategli na dva sata, pa osim razgovora sa Ružicom, 103. izdanje nudi i više nego uobičajeno dobre muzike, uključujući onu Horkestra. Obećavamo da se ponavljati neće, stoga nemojte da se navikavate. Ćakula je ipak naša furka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Zamaridirani KUPEK

Iznedrila je Rijeka brojne bendove, izgradila je čak i identitet na njima pa je dobila epitet rokerskog grada.

In Vinjak veritas

Elektronski fanzin "Get on strage", odnosno čitaoci fanzina su u prošlogodišnjem glasanju izabrali bend Replicunts za najbolji bend 2014. godine.

Zombijana crta KUPEK

U svom višegodišnjem postojanju KUPEK se retko kad bavio vizuelnom umetnošću.

Četvrti rođendan KUPEK-a

U nedelju 1. februara KUPEK - Kulturno um(j)etnički program edukativnog karaktera proslavio je svoj četvrti rođendan.

Women power

Pre nešto više od godinu dana KUPEK je razgovarao sa kustoskinjama izložbe Ženska strana, a pitanje o ženama u muzici se samo po sebi nametnulo.

Kraljevstvo teksta i muzike

U Novu godinu KUPEK je ušao koristeći novi prostor koji će, nadamo se, ubuduće postati dom KUPEK-a, svih njegovih gostiju i gošća, ali i svih ljubitelja.

Smeh slobode

Konstantna težnja ka većim slobodama i to putem beskomropmisnih tekstova o ratnim zločinima, kriminalu, što je često predstavljalo posledicu i uzrok, ali i kroz sjajnu satiru, jer smeh leči, baš kao i sloboda.

Romi i Holokaust

Poslednjih dana novembra i prvih dana decembra leta gospodnjeg 2014. gradom Beogradom su deljeni leci koji pozivaju na progon "cigana" i "divljih ciganskih naselja" koji donose "nehigijenu, fekalne vode, nesnosan smrad...".

Toma Marković, pesnički tajkun

Tomu Markovića smo već jednom imali prilike ugostiti u KUPEK-u kad je gostovao sa Đorđem Brankovićem (Ah ahilej) koji je njegove tekstove iz knjige "Vreme smrti i razonode" uglazbio.

Gde bi danas bio Ivo Lola Ribar?

Imao je svega 27 godina kad je poginuo u avionu iznad Glamoča te, za Drugi svetski rat, presudne 1943. godine, ali niko ga nikad nije svrstao u onaj famozni klub "27".

Dvojezična ploča

KUPEK ekipa još malo pa privodi ovosezonsku agoniju kraju. Bez kuće, bez krova nad glavom dogurali smo do 98. epizode, a u najnovijoj epizodi približili smo vam dva jezika.