VIDEO: Dani Brazila od petka do nedelje u Novom Sadu

Manifestacija "Dani Brazila", 10. po redu, održaće se od danas do nedelje (od 23. do 25. avgusta) na više lokacija u Novom Sadu, kao što su Petrovaradinska tvrđava, Štrand, Letnji bioskop Kulturnog centra Novog Sada i kulturna stanica Eđšeg.
VIDEO: Dani Brazila od petka do nedelje u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Najveća zvezda jubilarnog novosadskog samba karnevala biće DJ i producenat brazilske drum'n'bass scene DJ Patife.
 
Pored njega na ovogodišnjem festivalu nastupiće i Bloco Clandestiono i Tropicana Samba Show iz Moskve, Banda Berimbau iz Trsta i domaćini - novosadska škola sambe Bateria Sambansa. Tradicionalno, poslednji dan festivala, obeležiće najveća karnevalska povorka do sada u centru Novog Sada.
 
Ljubitelje Brazila, umetnosti, sporta, muzike i plesa posebno će obradovati trodnevne radionice samba plesa, kapuere, samba udaraljki i sviranja na instrumentu cavaquinho koje će voditi stručnjaci i poznavaoci brazilske kulture iz Brazila i drugih evropskih zemalja. 
 
Otvaranje je u petak, u 20 časova, u Eđšegu (Bateria sambansa, bosa nova, samba, samba plesačice, kapuera). Ulaz je slobodan.
 
Drugog dana festivala, nakon bogatog muzičkog i plesnog programa u Letnjem bioskopu Kulturnog centra Novi Sad (Katolička porta) publika će moći da uživa u ritmu Brazila i na najboljoj drum'n'bass žurci ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi (atelje Labat).
 
U subotu, 24. avgusta sa početkom od 22 časa nastupiće DJ Patife uz lokalnu podršku DJ Necone i DJ Rahmanee. Karte za nastup DJ Patife se mogu kupiti preko Gigstiks sajta. 
 
Sve informacije o programu dostupne su na sajtu festivala.
 
Prethodno izdanje festivala Dani Brazila pratilo je više od 7.000 posetilaca a kako je to izgledalo možete pogledati u nastavku:
 
  • Blajv

    26.08.2019 10:20
    @Milo

    Čak i za Moldavke moraš da naučiš slova, trenutno si se eventualno kvalifikovao za 'kaćkopetljarke'.
  • Milo

    23.08.2019 15:12
    Da
    Mozda su tebi Moldavke Brazilke ,meni Nisu!
  • buđavac

    23.08.2019 14:45
    dani Mauricijusa
    Dani Brazila i igara.......
    Pošto su frižideri puni, med i mleko teku ulicama tj. u zlatnom smo dobu!
    Samo nam zabave dajte i perite nam mozak, bando......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura