Kultni Čaplinovi filmovi uz muziku Zagrebačke filharmonije večeras u Sinagogi

Kultni nemi filmovi Čarlija Čaplina uz muziku velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vođstvom maestra Krešimira Batinića, biće izvedeni od danas, 3. septembra do četvrtka, 5. septembra, a zbog lošeg vremena, događaj se premešta u Sinagogu i počinje u 21 čas.
Za naredna dva dana, program će se po planu održati u Parku prisajedinjenja. Sve posetioce očekuju projekcije kultnih filmova Čarlija Čaplina, uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.
 
U izvođenjima, kao gosti Zagrebačke filharmonije, nastupaće i šest muzičara iz Novog Sada. 
 
Na programu sve tri večeri su Čaplinovi filmovi "Pasji život" i "Mališan".
 
Ulaz na sve projekcije je slobodan. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu i ponesu jastučiće, kokice i sa prijateljima i porodicom provedu jedno sasvim posebno i nezaboravno veče uz jedinu i jedinstvenu - Fil(m)harmoniju.
 
Pripreme su u toku, a maestro Krešimir Batinić - stalni saradnik Zagrebačke filharmonije i direktor Zagrebačkog gradskog pozorišta "Komedija" priprema partiture za izvođenja i poziva sve ljubitelje filmske i muzičke umetnosti - a pre svega one koji su otvoreni da dožive nešto novo i nesvakidašnje, da dođu na ovaj poseban događaj. 
 
 
 
Premijerna izvođenja projekta "Fil(m)harmonija" koje se tri večeri održavaju u Novom Sadu, deo su EU projekta prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije. Posle nastupa u Novom Sadu sledi Ilok, dok se u 2020. planiraju izvođenja i u Subotici i na kraju u Vukovaru.
 
Nosilac projekta je Zagrebačka filharmonija, a partner Muzička omladina Novog Sada. Projekt je finansiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. Projekat u Novom Sadu, realizuje se i u saradnji s Fondacijom "Novi Sad 2021".
  • Lele

    04.09.2019 08:47
    FilMharmonija
    Bilo je predivno, pronadjite vremena, uzivanje za sva cula.
  • Pokojni Čika Franja

    04.09.2019 00:48
    bilo je sMeha suzA, vredelo je
    Svim čitateljkama i čitaocima poručujem - bilo je zaista fenomenalno! Dođite - nećete pogrešiti, a otići ćete prepuni najlepših utisaka... Izvedba je zaista vrhunska, uživao sam, a Čaplin je klasik koji ne izlazi iz mode!
    P.S. I, da - povedite nekog dragog sa sobom, da podelite taj lep trenutak... :)


    m.a.
  • /

    03.09.2019 10:41
    /
    i ovde je caplinova muzika koju je kasnije napisao
    za pasji zivot 1957 za kid 1971

    klinac iz kida je ujka fester u porodici adams
    pas navodno nije poziveo rastanak od caplina i umro je od tuge

    steta sto se i na ovo javljaju botovski komentatori.
    pasji zivot je prvi koji je napravio posle odvajanja od mutual filmsa tako da su taj i kid malo drugaciji od prethodnih koji su ga proslavili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura