Kineski muzej grafike otkupio rad Novosađanke Snežane Petrović

Kineski muzej grafike (China Printmaking Museum) iz Šenžena u Kini, otkupio je rad novosadske umetnice Snežane Petrović.
Grafika "Svevidova misija", u tehnici mecotinte, bila je izložena na 7. Međunarodnom bijenalu grafike, koji je najveći svetski konkurs u oblasti umetničke grafike velikog formata. Bijenale je održano od 14. maja do 15. jula.
 
 
 
Od 4.598 prijavljenih grafičkih radova, čiji su autori 2.551 umetnik iz 105 zemalja iz celog sveta, njen rad prošao je dva selekciona kruga, koja je pregledao međunarodni stručni žiri, sastavljen od 17 članova. Upravo oni su njen rad plasirali u najuži krug 300 najboljih grafičkih dela.
 
Snežana Petrović je stručni saradnik na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu.
  • Skimmer

    10.09.2019 18:36
    !
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura