Predstava "Dok čekamo Godoa" od 7. oktobra u "humanitarnoj turneji" po Novom Sadu i okolini

Događaj "Pozorište za sve" u okviru kojih će biti izvedena predstava "Dok čekamo Godoa", biće realizovan od 7. oktobra do 15. novembra u više ustanova kultura u Novom Sadu i okolini.
Projekat "Pozorište za sve" obuhvata pet izvođenja predstave "Dok čekamo Godoa" u okolini Novog Sada sa namerom da publici koja nema priliku da dolazi u pozorište približi ovu vrstu umetnosti.
 
Ulaznice se neće naplaćivati, već će publika donositi konzerviranu hranu, odeću, školski pribor koji će se donirati Svratištu za decu i mlade i Svratištu za beskućnike u Novom Sadu.
 
Pre svakog igranja ekipa kostimiranih glumaca će direktno šetajući kroz glavne ulice gostujućih mesta najaviti predstavu. Na ovaj nesvakidašnji način, mladi glumci pokušavaju da ostvare neposredniji odnos sa publikom. Celokupna turneja će se snimati sa ciljem da se napravi dokumentarni film.
 
Predstavu "Dok čekamo Godoa" u režiji Vukašina Ranđelovića, a po motivima dela Semjuela Beketa realizovala je grupa mladih glumaca i sa velikim uspehom je izvođena na sceni Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Sad. Predstava je izvedena na više festivala u zemlji, a na Jesenjem pozorišnom Kustendorfu je osvojila Zlatni list kao najbolja predstava festivala.
 
Režija: Vukašin Ranđelović
Igraju: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Miloš Lazić, Vukašin Ranđelović, Stefan Beronja
 
Gostovanja će biti realizovana:
 
Kać - u ponedeljak, 7. oktobra u OŠ "Đura Jakšić" sa početkom u 20 časova
Irig - u subotu, 19. oktobra u Domu kulture u 19 časova
Beočin - u petak, 25. oktobra u Centru za kulturu u 19 časova
Novi Sad - u subotu, 9. novembra, Kulturni centar Novog Sada u 19 časova
Futog - u petak, 15. novembra, Kulturni centar "Mladost" u 19 časova
  • Milica

    02.10.2019 16:35
    Bravo!
    Svaka čast ovoj ekipi mladih glumaca koja je ovim potezom pokazala da može da se napravi nešto lepo i korisno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura