Počelo snimanje filma o Svetozaru Miletiću, Ljubomir Bandović u glavnoj ulozi

Snimanje igranog filma o Svetozaru Miletiću, u režiji Darka Bajića, počelo je u Beogradu.
Počelo snimanje filma o Svetozaru Miletiću, Ljubomir Bandović u glavnoj ulozi
Foto: 021.rs
U ulozi poznatog srpskog političara i bivšeg gradonačelnika Novog Sada naći se glumac Ljubomir Bandović, dok je scenario za film pisao Milovan Vitezović.
 
Film prati život i rad uglednog advokata i njegovu borbu za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbije. 
 
Govoreći o liku i delu jednog od najznačajnijih srpskih političara u Austrougarskoj tokom druge polovine XIX veka reditelj Darko Bajić je poručio da će napraviti film koji će "podstaći mlađe generacije da razmišljaju o istoriji, ali ne tako da se vraćaju u prošlost, već da pokušaju da učeni iskustvo starijih generacija utabaju sebi put u jednu bolju budućnost".
 
U ulozi Jovana Jovanovića Zmaja naći će Žarko Laušević, a uloge su dodeljene i Zoranu Cvijanoviću, Katarini Žutić, Andriji Kuzmanoviću, Mimi Karadžiću, Anji Pavićević. 
 
"Svetozar Miletić, Jaša Tomić i Milica Tomić su jedna trijada ljudi koji su svojim simboličkim i faktičkim postupanjem dali najsnažnije obeležje prve polovine dvadeset veka. Bilo da je reč o ulozi žene u srpskoj istoriji i politici, bilo da se radi o zajedničkoj povezanosti, radi se o jednoj pansrpskoj ideji koja je aktuelna i danas, ako ne u političkom, onda bar u kulturno-istorijskom smislu", poručio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
  • Sale NS

    06.10.2019 08:55
    Bice bolje ...
    ... nadam se, od onog nasilovanog filma sa kosarkasima jer nije mogao da podnese Bjelin uspeh sa fudbalerima?
  • Duh

    05.10.2019 22:49
    Za milana stojanovića
    G. Stojanoviću ja znam da istina boli ali to je sve tačno ima i gorih stvari. U muzeju kod dunavskog parka poseduju dosta dokumenata ali ih neiznose u javnost. Mi srbi ako smo jer smo bili 500 i više godina turska kasaba nemožemo prvo dasmo srbi ili sloveni jer svi imamo turske krvi. Isti dnk imamo sa turcima paje to zataškano. I dan danas smo pogan narod,nacionalisti zato što nemožemo sebe da pronađemo i priznamo dasmo sve što imamo dobili od turaka i austro ugara. Od vajkada lažiramo istoriju i decu učimo pogrešno. Ma molim vas razbojnik karađorđe protiv turaka ili obrenović običan seljak protiv imperiji pa to zdrav mozak nemože da primi kao istinu. Istna je dasu narodu koi su živeli na balkanu koi sebe nazivaju srbi drugi komandovali i naređivali kao i dan danas. Dabi nas častili nakratko 1918 parama i malo zemlje koju nam opet finansiski oduzimaju. Do 2050 srba nejče postojati 40% ćese odseliti a ovo što ostane biće katolici,muslimani i ateisti to je već isplanirano i sprovodise zar nevidite omladinu. Sve se vraća kako je i bilo vojvodina nemcima,kosovo ilirima, šumadija turcima. A srbi kako se sada nazivamo su bili bogumili koje je istrebio skoro sve nemanjić koi je bio katolik sve što ste učili i čitali je obična laž. Zašto nedozvolja država iz turske ili austriske arhive da izađu dokumenti o populaciji naroda na balkanu i koje živeo i koje nacije su bile naseljene. Puklo bi ko staklo sve zato ćutite i živite svoj život kako ste rođeni i nepišite gluposti.
  • Милан Стојановић

    05.10.2019 19:10
    @Duh најјаче што налупаше плусеве лику који тврди неке бесмислице и при том не зна ни правопис. И такав један неписмени човек даје себи за право да пљује једног Милетића. Човека који је био див српског народа. Човека којег су сви Срби у свим деловима где су живели поштовали и ценили као једног од највећих синова овог народа. Само ви пљујте по Србима и српском народу, лажите да су наши славни преци били курвари и пијанице. То довољно говори о вама како сте јадни и бедни и чиме се све служите, јер у својој немоћи и мржњи можете само по интернету да лајете и лажете. И молим да се објави коментар, кад већ објављујете овакве бесмислице једног лика који не зна ни правопис. Хвала.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura