Svetski omladinski hor oduševio Novosađane

U prepunoj novosadskoj Sinagogi u subotu je koncert održao Svetski omladinski hor kojeg čine 58 mladih horskih pevača iz čak 33 zemlje sveta.

U dva muzička bloka, u trajanju od 45 minuta, predstavljena je duhovna muzika od epohe romantizma do danas, kao i savremene numere u različitim aranžmanima, pod vođstvom dirigenata iz Mađarske i Kenije.

Na početku drugog bloka, pevači su se predstavili po zemljama iz kojih dolaze, što je izazvalo posebno oduševljenje kod publike. Naime, mladi predstavnici iz Brazila, Venecuele, Kanade, Kenije, Japana, Tajvana i evropskih zemalja, zauzeli su svoje pozicije na sceni prethodno prošetavši kroz publiku. Među poslednjima, horu se pridružila Novosađanka Jovana Filipović, jedina predstavnica Srbije koja nastupa sa Svetskim omladinskim horom.

Ovakvi međunarodni projekati omogućavaju mladim generacijama da stvaraju platforme za povezivanje kroz umetničko i kreativno izražavanje i razumevanje kulturnog nasleđa. Kako je publika u Sinagogi mogla i da se uveri, jezičke i nacionalne barijere poslužile su kao most za povezivanje i uvažavanje različitih kultura, ali i kao inspiracija za stvaranje novih muzičkih aranžmana.

Inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" i Evropske omladinske prestonice ispratilo je u koncertnoj dvorani Sinagoge preko 600 Novosađana.

  • Singer

    27.07.2017 14:03
    Bio, oduševljen izašao! Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021