Jovan Trkulja - umetnički direktor projekta Evropska prestonica kulture

Novosadski dizajner Jovan Trkulja (44) izabran je za umetničkog direktora projekta "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", a po međunarodnom konkursu koji je raspisan još krajem maja.

Kako je navedeno u konkursu, umetnički direktor treba da upravlja umetničkim sektorom, formuliše umetničku viziju projekta i određuje i odgovara za umetnički koncept, a s ciljem što bolje selekcije i pripreme programa do i tokom 2021. godine.

Trkulja je inače dizajnirao vizuelni identitet projekta "Novi Sad 2021", sa kojim se Grad Novi Sad kandidovao za titulu Evropska prestonica kulture. Sa svojim studijom "Peter Gregson" i partnerkom Marijanom Zarić osvajali su brojne nagrade u oblasti dizajna poput nagrade "Svetska zvezda" koju dodeljuje Svetska organizacija za pakovanje i to za dizajn pakovanja "Bakina tajna" kompanije "Foodland".

U obrazloženju odluke se navodi da Trkulja ima višegodišnje iskustvo u kulturnim i kreativnim industrijama i razvijenu mrežu kontakata u kulturno-kreativnom sektoru širom Evrope. Takođe, poseduje međunarodno iskustvo u realizaciji projekata savremene umetnosti, dizajna, kreiranja i upravljanja brendovima, razvoju publike, strateškog planiranja i razvoja umetničkog koncepta projekta.

Ovaj Novosađanin je blizak nezavisnoj sceni iz koje je potekao, ali i savremenim tokovima i u stanju je da obuhvati, ali i sažme raznolikost svih segmenata projekta Evropska prestonica kulture.

  • gradjanin

    07.09.2017 11:33
    Dajte coveku da pokaze sta ume. Nemojte unapred sa negativnim komentarima.
  • Svetsko

    06.09.2017 22:17
    ...a naše


    Pravi čovek na pravom mestu. Da je tako i u politici, gde bi nam kraj bio!!!

    Sve čestitke!!!
  • Cica

    06.09.2017 21:40
    Cool! Barem ce sve s ukusom da bude sredjeno sto EPK radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021