FOTO: Do nedelje glasanje za najbolja rešenja za javne prostore

Fondacija "Novi Sad 2021" pozvala je Novosađane da glasaju za najbolje arhitektonsko rešenje za uređenje četiri javna prostora na Južnom Telepu, Sremskoj Kamenici, Kovilju i Detelinari.

Radovi na ovom javnom konkursu su nedavno pristigli i stručna komisija ih razmatra, tako da će građani svojim glasovima pomoći da se odabere najbolje rešenje.

Na konkurs je stiglo više desetina radova, a arhitekte su prema ranije utvrđenim kriterijumima predložili kako bi trebalo da se urede četiri javne površine u sklopu priprema Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.godine.

Ove četiri lokacije su prve od više njih koje će biti uređene na području svih delova gradu u narednom periodu. Trenutno se biraju rešenja za uređenje donjeg platoa Trga Zmaj Jove u Sremskoj Kamenici, zatim južna strana nasipa u delu Dunavca-Šodroša na Južnom Telepu, pijaca i park u centru Kovilja i zelena blokovska površina između zgrada u Rumenačkoj 25 i 29.

Nakon što se završi arhitektonski konkurs, iz budžeta grada će biti izdvojeno po 4 miliona dinara za uređene svake lokacije.

Neke od predloženih arhitektonskih radova sa javnog konkursa možete videti u galeriji na sajtu 021.rs, dok su svi konkursni radovi postavljeni na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021" gde je i glasanje.

Komisija bi do 25. septembra trebalo da odabere najbolje radove.

  • krsto pandurica

    23.09.2017 18:49
    Ova predlozena resenja ionako sluze samo da bi se proglasili neki pobednici i isplatio novac za nagrade, a mozda je tako i najbolje. Nadam se da se na juznom telepu nikad nece izgraditi tako neka gluost, manja je steta za prirodu da se tamo nista ne pravi nego da se sprovedu planovi iz ovih resenja.
  • /

    22.09.2017 22:06
    /
    svaki predlog je stilski isti
  • Offshore

    22.09.2017 16:52
    Predlog
    Eto, predlažem za najbolja rešenja.... prodaje prostora za tržne centre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021