Počinje gradnja infrastrukture za budući Omladinski centar

Na prvom sastanku Saveta za razvoj budućeg Omladinskog kreativnog centra, koji će se nalaziti na prostoru današnje tzv. Kineske četvrti, doneto je nekoliko zaključaka i odluka koje je usvojila Radna grupa za kapitalne i infrastrukturne projekte.

U tim zaključcima se navodi da je potvrđeno da, na osnovu provere zemljišnih knjiga u Katastru i Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, nema osnova niti zahteva za restitucijom na parcelama na kojima se radi obnova i izgradnja.

Takođe, počinje se sa uvođenjem, do sada nepostojeće, komunalne infrastrukture. Na osnovu toga, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor za projektovanje vodovoda, kanalizacije i pratećih objekata (crpnih stanica), kao i ugovore za javno osvetljenje i parterno uređenje, sa najpovoljnijim izvođačima radova, a Gradska uprava za imovinu sprovela je postupak javne nabavke čiji su predmet radovi na privođenju nameni na adresi budućeg Kreativnog centra.

Na osnovu svega navedenog, očekuje se početak realizacije radova na privođenju nameni već početkom 2018. godine. Savet je smernice o imenovanju koordinatora projektovanja i realizacije poslova kako bi se što bolje sinhronizovali radovi svih JP i JKP.

Određeni su i prvi kriterijumi za zakupce koji se bave uslužnim zanatima, prema kojima se savesnim zakupcima smatraju svi oni koji su svoje obaveze prema Upravi za imovinu izmirivali na vreme. Ujedno, traži se pravni okvir koji će biti predložen kao rešenje za obezbeđivanje novog prostora za sve uslužne zanatlije koji se privremeno ili trajno iseljavaju iz zone koja se privodi nameni, na osnovu njihovih potreba.

Savet za razvoj budućeg Omladinskog polisa formiran je 12. septembra, a čine ga predstavnici Fondacije "Novi Sad 2021" i OPENS-a, predstavnik umetničke produkcije, predstavnik zanatlija iz Kineske četvrti, kao i predstavnici Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Gradske uprave za komunalne poslove i Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - EPK 2021